Binnen Profit is het mogelijk om te werken met sneltoetsen waardoor handelingen eenvoudiger en sneller uitgevoerd kunnen worden.

Actieplan:

De sneltoetsen die aanwezig zijn binnen Profit staan in onderstaande tabel:

Sneltoets voor knoppenToelichting
Ctrl+NNieuw gegeven toevoegen.
Ctrl+Shift+EEigenschappen van de geselecteerde regel opvragen of wijzigen.
DelGeselecteerde regel verwijderen.
Ctrl+Shift+WIndeling van het weergavescherm aanpassen. Met deze knop open je een keuzemenu.
Ctrl+M
Ctrl+Shift+ITechnische informatie opvragen

Sneltoets voor indelingToelichting
Ctrl+UKolommen uitlijnen
Ctrl+U, Ctrl+UKolommen passend weergeven
Ctrl+ROriginele weergave-instellingen herstellen.
Ctrl+Shift+SSortering

Sneltoets voor navigatieToelichting
Ctrl+PgUpGa naar de eerste regel
Ctrl+PgDnGa naar de laatste regel
Ctrl+Shift+BGeblokkeerde regels weergeven: met deze knop kun je geblokkeerde regels verbergen / zichtbaar maken.

Sneltoetsen weergaves en filterenToelichting
Ctrl+FToon het filter: Met deze knop kun je een filter aanmaken op een weergave om hieruit een deel van de getoonde gegevens te selecteren.
Ctrl+LFilter leegmaken
Ctrl+Shift+LFilterbalk tonen
Ctrl+Shift+DFilter deactiveren, maar de filterwaarden in de snelfilterregel blijven staan.
Ctrl+Shift+SGeselecteerde kolom sorteren.

Resultaat:

Met het gebruik van deze sneltoetsen kunnen handelingen sneller uitgevoerd worden.