De nieuwe telefoon moet gekoppeld worden aan de PocketApp om hiermee in te loggen.

Actieplan:

Inloggen algemeen
Er zijn twee manieren om in te loggen op Afasonline.com:

• Single sign-on

Als dit bij je organisatie ingericht is, gebruik je een oplossing van een andere partij of een eigen oplossing om in te loggen op AFAS Online. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat bij het inloggen op AFAS Online je Windows-inloggegevens worden toegepast. Hierdoor hoef je niet apart in te loggen op AFAS Online.

• Twee-factorauthenticatie

Als single sign-on bij jouw organisatie niet is ingericht, log je altijd in op het AFAS Online platform via twee-factorauthenticatie. Met 'twee-factor' wordt bedoeld dat het inlogproces uit twee stappen bestaat: je logt in met je e-mailadres/wachtwoord en daarna bevestig je de aanmelding met je smartphone. Deze manier van inloggen is veiliger dan alleen met een wachtwoord.

Ik heb een nieuwe telefoon (met nummerbehoud)
1. Inloggen met SMS

Op het moment dat je voorheen altijd ingelogd bent met een SMS code is er geen verdere actie vereist en zal het inloggen op dezelfde manier verlopen.

2. Inloggen met de PocketApp

Als je een nieuwe telefoon hebt, is het belangrijk om deze opnieuw te koppelen aan de AFAS PocketApp om in te kunnen loggen. Hieronder het stappenplan toegelicht om je nieuwe telefoon te kunnen koppelen:
1. Download de PocketApp op je nieuwe telefoon.

2. Log via je PC in op AFAS Online. Dit kan op drie verschillende manieren:

• Via je oude telefoon met AFAS Pocket
  • Via je nieuwe telefoon met SMS-code
  • Via een collega

Let op! De collega moet wel ingelogd zijn op afasonline.nl

3. Klik in jouw account op AFAS Online op instellingen
4. Klik in de instellingen op AFAS Pocket
5. Klik op opnieuw koppelen. Nu verschijnt er in je beeldscherm een QR-code.

6. Open de PocketApp op je telefoon.

7. Scan met je telefoon de QR-code. Hierdoor word je AFAS PocketApp automatisch gekoppeld.

8. Als de PocketApp niet automatisch de pagina om te scannen weergeeft, dan kan je rechtsboven in de PocketApp op het schildje klikken. Daarna klik je op code scannen.

Ik heb een nieuw telefoonnummer
1. Inloggen met SMS

Als je een nieuwe telefoon hebt met een nieuw nummer, is het belangrijk dat je het nieuwe nummer koppelt aan AFAS Online. Je kunt zelf je telefoonnummer wijzigen via AFAS Online. Deze wijziging geldt alleen voor de portal en wordt niet doorgevoerd in jouw persoonsgegevens in AFAS. De Profit-beheerder in je organisatie kan deze gegevens niet raadplegen of wijzigen.

Hieronder het stappenplan toegelicht om je nieuwe telefoon te kunnen koppelen (indien je je telefoon oude nummer nog gebruikt):
1. Log via je PC in op AFAS Online. Dit kan op drie verschillende manieren:

Let op! De collega moet wel ingelogd zijn op afasonline.nl

2. Klik in jouw account op AFAS Online op instellingen
3. Klik in de instellingen op accountgegevens
4. Klik in de accountgegevens op wijzigen achter het telefoonnummer
5. Voer je wachtwoord en nieuwe telefoonnummer in

6. Klik op wijzigen

Hieronder het stappenplan toegelicht om je nieuwe telefoon te kunnen koppelen (indien je je nieuwe telefoonnummer van te voren vergeten bent toe te voegen):

1. Log in op AFAS Online.

2. Voer de gebruikersnaam in
3. Voer het wachtwoord in
4. Klik op inloggen
5. Klik op geen melding ontvangen
6. Inloggen via collega

7. Bevestig je eigen e-mailadres a.d.h.v. een bevestigingscode

8. Voer het e-mailadres van je collega in

9. Voer de code in

10. Klik in jouw account op AFAS Online op instellingen
11. Klik in de instellingen op accountgegevens
12. Klik in de accountgegevens op wijzigen achter het telefoonnummer
13. Voer je wachtwoord en nieuwe telefoonnummer in

14. Klik op wijzigen

2. Inloggen met PocketApp

Hieronder het stappenplan toegelicht om je nieuwe telefoon met nieuw nummer te kunnen koppelen aan de AFAS PocketApp:

1. Log in op AFAS Online.

2. Voer de gebruikersnaam in
3. Voer het wachtwoord in
4. Klik op inloggen
5. Klik op geen melding ontvangen
6. Inloggen via collega
7. Bevestig je eigen e-mailadres a.d.h.v. een bevestigingscode
8. Voer het e-mailadres van je collega in
9. Voer de code in

10. Klik in jouw account op AFAS Online op instellingen
11. Klik in de instellingen op AFAS Pocket (via tabblad beveiliging)
12. Klik op opnieuw koppelen. Nu verschijnt er in je beeldscherm een QR-code.

13. Open de PocketApp op je telefoon.

14. Scan met je telefoon de QR-code. Hierdoor word je AFAS PocketApp automatisch gekoppeld.

15. Als de PocketApp niet automatisch de pagina om te scannen weergeeft, dan kan je rechtsboven in de PocketApp op het schildje klikken. Daarna klik je op code scannen.

Resultaat:

Er kan weer ingelogd worden via de bevestiging met de nieuwe telefoon.